Wij helpen

Er voor elkaar zijn op momenten dat het nodig is en hulp bieden. Dat is een belangrijk onderdeel van kerk-zijn. Sjaloom richt zich op praktische hulpverlening voor mensen dichtbij en verder weg. Deze zorg voor elkaar wordt in praktijk gebracht met hulp van een aantal teams en stichtingen.

 

Elke donderdagmorgen van 10.00 - 12.00 is er in The Gate, naast Sjaloom, een zogenaamd Taalcafé voor de bewoners van het AZC in Heerhugowaard. Onder begeleiding van enthousiaste vrijwilligers en een kopje koffie of thee wordt er geoefend met de Nederlandse taal.

enjoy koffie en kledingEnjoy biedt tweedehands kleding van goede kwaliteit voor een kleine prijs, speciaal voor mensen met een kleine beurs en vluchtelingen uit het AZC. Het kledingwinkeltje is gevestigd in het woonhuis boven Sjaloom (zie de posters en bewegwijzering). De koffie staat klaar dus neem je buurvrouw, collega, vriendin etc. mee.

Enjoy kan altijd kinderkleding, schoenen en kleding voor volwassenen gebruiken. Deze en andere donaties kan je afgeven tijdens de openingstijden of deponeren in de kledingcontainer voor op het plein van Sjaloom.

Openingstijden: dinsdag en donderdag 10.00-12.00 uur.
Tijdens de schoolvakanties zijn we gesloten.

Info: Hanja Jong 06-52579752

Facebook: www.facebook.com/kledingcafe

enjoy 3fotos

Pastoraat betekent herderlijke zorg van de gemeente of zielzorg. Wanneer er problemen op je pad komen, is het goed om te weten dat er mensen zijn die een luisterend oor hebben en die je met adviezen weer op weg kunnen helpen.

Binnen Sjaloom is er een kernteam pastoraat, dat wordt aangevuld met het voorgangersechtpaar als adviseurs. Daarnaast worden de huisgroepleiders betrokken bij pastoraat, daar waar het om mensen uit hun huisgroep gaat.

De hulpverlening is geïnspireerd vanuit de Bijbel waaruit spreekt dat Jezus de weg is naar herstel, bevrijding, troost en bemoediging. In gevallen wanneer professionele hulpverlening noodzakelijk is, zorgt het kernteam voor doorverwijzing naar professionele hulpverlenende instanties.

Neem voor vragen contact op met Janneke van der Werf: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

In pinkstergemeente Sjaloom bestaat de diaconale zorg uit materiële en of financiële hulp aan leden van de gemeente waar dat nodig is. Dus zorg voor elkaar als een gemeentelid door omstandigheden in financieel zwaar weer is terechtgekomen. Natuurlijk kan deze hulp ook wel spontaan gegeven worden, bijvoorbeeld door onderlinge hulp van andere leden in een gemeentekring. Soms is echter meer structurele hulp nodig, bijvoorbeeld als er schulden zijn ontstaan door tegenslag. Dat kan in de vorm van 'noodhulp', een eenmalig geldbedrag als er bijvoorbeeld helemaal geen brood meer op de plank is. Ook door het verstrekken van een lening om schulden te delgen; terugbetaling gebeurt op basis van afspraken over het beheer van inkomsten en uitgaven.

salam4u4Salam4u! Vrede voor u! Deze stichting, voortgekomen vanuit Sjaloom, is gericht op de ondersteuning van Arabische christenen in Nederland. Dit is een voor velen onbekende, maar groeiende groep mensen die zijn weg probeert te vinden in onze samenleving. Een groep waarvan de meesten met het christelijke geloof zijn opgevoed. Salam4u wil hen helpen om te integreren door maatschappelijke hulp te bieden, Arabische kerken te ondersteunen en te helpen bij het invoegen in Nederlandse kerken. Ga naar de website voor meer informatie: www.salam4u.nl of bezoek onze facebook-pagina.

Neem voor vragen contact op met Shawkat Hanna:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Stichting Jabes ondersteunt de bediening van Hetty Rook in Azië en Israël. Hetty werkte vanaf 2005 in Azië en sinds september 2014 maakt ze deel uit van de staf van The Jerusalem House of Prayer (JHOP) in Israël. Om meer kenbaarheid te geven aan de werkzaamheden zowel in Azië als in Israël, ontstond er de behoefte om online te gaan onder de naam "We Build On The Rock". Deze naam is door Stichting Jabes gekozen naar aanleiding van een droom die iemand uit Hetty's thuisgemeente Sjaloom over haar had gekregen. In deze droom wandelde zij over een wankele hangbrug naar de rots. De rots staat voor "Jezus". Deze droom was voor Hetty de eerste roeping om overzees te gaan werken.

Lees meer op www.webuildontherock.com